Over mij

Mijn naam is Jacqueline de Groot, ik heb 2 kinderen en ik woon Voorthuizen.


Vroeger hielp ik mijn moeder al in de tuin en bezoekjes aan het lokale tuincentrum waren altijd een uitje. Mijn opa van moeders kant had een hele grote moestuin, ik vond het altijd fijn om samen met hem de tuin in te gaan. Samen aardbeien plukken, rabarber uit de tuin halen, boontjes afhalen, dat soort dingen. Tijdens mijn toeristische opleiding aan het Albeda College in Rotterdam heb ik stage gelopen bij GardenTours. Een bekende reisorganisatie die reizen begeleid naar diverse landen en men daar de mooiste tuinen laat zien. Daar is eigenlijk het zaadje gepland wat daarna verder is gaan groeien. Later toen ik op mezelf ging wonen miste ik de tuin. Ik was al snel bezig met bakjes op de vensterbank. Nog weer later, kochten we een huis, al waar er steeds meer groen in de tuin kwam. En dat is er nog steeds. Moestuinieren is van zo veel factoren afhankelijk, het meeste leer je pas als je echt aan de slag bent. Door de moestuin richt ik me steeds meer op gezonde voeding en voldoende beweging. Ook al is het momenteel een ‘hot item’, ik ben er van overtuigd dat er zo veel kracht in de natuur zit. Het pure eten, zonder toevoegingen, de afwisseling, in combinatie met voldoende beweging; het draagt allemaal bij aan een betere gezondheid. Los van het feit dat het natuurlijk heel erg leuk is om je eigen groenten en fruit te verbouwen. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat niet alleen de oudere mensen moestuinieren maar zeker ook de komende generatie. Zij zijn immers onze toekomst! Als wij onze kinderen mee kunnen geven wat gezonde voeding is, dan zijn we al een hele stap vooruit!

 

Naast mijn opleiding voor de reiswereld heb ik nog een aantal andere opleidingen gevolgd, te weten:

Opleiding tot Wandelcoach

Cursus Natural Farming; hoe ga je op een goede manier met het verbouwen van gewassen om en wat heb je nodig om dieren een goede leefomgeving te geven.

Cursus Kruidengeneeskunde; er zit zo veel geneeskracht in de kruiden, dit is immers de basis van onze huidige medicijnen.

En natuurlijk de opleiding Natuurvoedingsadviseur, door je voeding aan te passen en de kracht te gebruiken zal je merken dat er een psychische en lichamelijke verandering op treedt. Ook helpen bepaalde voedingspatronen bij bepaalde ziekten, je zult merken dat klachten zullen verminderen.

 

Ik merk dat de cirkel rond is. We hebben de natuur nodig om goed voor onszelf te zorgen. Door middel van voeding en kruiden doen we dat voor ons lichaam. Dit kunnen we onder meer doen door het zelf kweken van groenten en fruit en/of goede producten te kopen of wellicht zelf te maken. Maar ook op mentaal gebied mogen we goed voor onszelf zorgen. Door de oefeningen die ik je aanreik bij Wandelcoaching krijg je handvaten waarmee je verder kunt. Je zult ervaren dat je meer rust en ruimte in je hoofd hebt en dat dingen waar je tegen aan loopt worden opgelost in de natuur. Zo blijf je elke keer terug komen bij de basis; de natuur! De natuur heeft zo veel kracht in zich! Ik wil je graag mee nemen op die reis.